Boze bewoners Bijlmerplein hangen dode ratten op

Bewoners bij het Bijlmerplein zijn de overlast van ratten meer dan zat. Nog steeds zorgen de ratten voor overlast, ook al heeft het stadsdeel al maatregelen getroffen. Volgens buurtbewoners heeft dat nauwelijks geholpen.

Uit protest heeft een bewoner dode ratten aan bomen opgehangen. “Ik vind het vies en ik ben er ook bang voor,” zegt een andere bewoner. “Ik word er gewoon niet goed van. Je ziet die reigers die ratten opeten. Dan heb je geen eetlust meer toch?”

Het probleem speelt al ruim een jaar. Het stadsdeel heeft geprobeerd actie te ondernemen door onder andere metalen strips voor de kieren bij containers te plaatsen. Volgens ongediertebestrijder Dave Gobel moet er veel meer gebeuren. “Als je hier tussen het groen kijkt, dan zie je een heel gat naar beneden toe. Dat soort dingen zouden dus ook dichtgemaakt moeten worden. En in deze vuilcontainer zit geen dop. De ratten kunnen dus in deze container nestelen.”

Sommige bewoners dumpen nog afval op straat op momenten dat dat niet mag. Als oplossing zou het stadsdeel hebben aangegeven dat bewoners foto’s moeten maken van mensen die dat doen en ze daarop aanspreken. “Nee, zij moeten camera’s ophangen en dan mensen erop aanspreken. Het stadsdeel moet handhaven.”

Ook de flat Geldershoofd heeft last van ratten. Daar worden ze zelfs op de negende etage gespot.

Video: AT5